Sunday, August 28, 2011

Lasissa jotain teerimäistä vaikkei savua löytynytkään

Tuli tehtyä ekskursio Suomen länsirannikolle ja tutustuttua Suomen Turkuun. Erityisesti nimi “Teerenpeli” veti puoleensa, joten teinkin pienen pysähdyksen tuossa kuuluisassa nähtävyydessä. Viskivalikoima voisi olla laajempikin, mutta muutamia mukavia pulloja heiltä löytyi hyllystä. Päädyin kuitenkin siihen, että viskeistä maistoin vain Teerenpelin 8v viskiä. Jälleen kyseessä on baarimaistelu, joka ei anna mitään syväluotausta vaan enemmänkin raapaisee vain pinnalta.

Teerenpeli 8YO lupaa tuoksullaan mielenkiintoista kokemusta. Vaikka siinä ei ole luonnetta kauheasti, houkuttaa se pienelle matkalle näyttävään kirjastoon. Nätti ulkoasu, mukava sisustus, mutta yrittää olla olematta radikaali tai kumartaa mihinkään suuntaan. Maussa kokemus oikeastaan korostuu, nyt kyseessä voisi olla mitä tahansa sivukirjastosta pankin pääkonttoriin. Sellaiselle, joka ei halua viskillä olevan liikaa luonnetta tai karuutta – 8YO on todennäköisesti mukava kokemus. Ohuehko, ei mitenkään pitkä jälkimaku, ei yllätyksiä maistelun aikana. Hyvin kevyt kesäviski oikeastaan on tässä kyseessä. Tuoksu lasissa säilyy kuitenkin yllättävän pitkään, mikä on hyvä asia.

Sellaiselle, joka pitää Speyside/Highland –viskeistä Teerenpeli 8YO todennäköisesti maistuu. Harmittelin siinä samalla baarimikolle että miksei Teerenpeli ota vähän riskiä viskinsä kanssa. Varmasti sinänsä maistelijoita löytyy kun miellyttää kaikkia, mutta sillä ei jäädä historiaan. Missä viipyy tynnyrivahvuinen Teerenpeli, viineissä pyöritetyt tynnyrit, kuusi/mäntytynnyrit, kunnon suomalaiset savut? Ei koko linjastoa tarvitsisi uusiksi laittaa, mutta vähän kokeilunhalua olisi toivottavaa löytyä metsäkansalta.

Se asia, mistä olen aina Teerenpelissä tykännyt on design, johon viski on paketoitu. Erittäin tyylikäs ja houkutteleva. Harmi, ettei viski ole vielä vastaavalla tasolla! Seuraan kuitenkin mielenkiinnolla, mitä saavat vielä aikaan. Parannusta 6YO –versiosta on kuitenkin tapahtunut jo.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.