Maku on täynnä savua ja hiiltä, sekä vahvoja mausteita. Kun viskiä on maistanut, on vielä vaikeampi erottaa yhteenkuuluvuutta Ardbeg-perheen kanssa. Se on siellä kyllä, mutta sokkotestissä saattaisi mennä vivahde huomaamatta. Mutta luonne on aitoa nimeä. Alligaattori puree ja maiskuttaa uhriaan antaumuksella. Mausteet antavat pontta hiilisavulle samalla ja hiiltyneisyys vain voimistuu jälkimaussa. Tämä ei ole hento viski, kaukana siitä, mutta loppujen lopuksi tämä ei ole myöskään samalla tavalla vahva kuin esim. Uigeadail. Nyt on lähetty uudelle polulle, joka vie kanjoneihin ja syvävetisiin jokiin. Mitä sieltä alkulähteiltä vielä löytyykään, on hyvin mielenkiintoista.
For discussion lukee pullon kyljessä, enkä ihmettele. Tästä juomasta löytyy keskustelunaihetta, koska jälkimakukin tuntuu jatkuvan ja jatkuvan. Ensipuraisu on huomattavan raaka, mutta sen jälkeen nautinto saa enemmän aikaa. Kokemattomalle ensimmäinen myrskypäiväkin voi olla tyly kokemus, mutta oikein otettuna se on vaelluksen kohokohtia.
Ardbeg Alligator Committee Reserve (51.2%) on kypsytetty uusissa amerikkalaisissa valkotammitynnyreissä ja tamminen maku nouseekin sieltä vahvasti esiin. Mitä enemmän juoma saa ilmaa lasissa, sitä enemmän tuoksu ja maku muuttuvat. Mukaan tulee pehmeyttä ja uusia aspekteja, ja todellakin lisää keskustelunaiheita. Mausta löytyy täyteläisyyttä ja pehmeyttä, luonnetta ja raakuutta. Ja savu. Se jatkuu pitkään myös lasissa vaikka se on jo tyhjä viskistä.
Alligator ei ole uusi Corryvreckan tai Supernova, vaan se on kokonaan uusi linjaus tislaamolta. Hienostunut ja ajatuksia herättävä. Sopii hyvin ruokailun jälkeiselle pöytäkeskustelulle, joskus pitääkin kokeilla miten tämä viski toimii esim. mausteisen aterian jälkeen. Mutta ehdottomasti liha-aterian, koska eihän alligaattoritkaan ole kasvisyöjiä..
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.