Wednesday, May 1, 2013

Highland Park Loki 15YO – pettävän jumalan kyyneleen illuusio

Keväinen pohjoinen luonto paljastaa vähä vähältä maan kaikenpeittäneen lumen alta. Pälvet ilmestyvät, käärmeet saapuvat lämmittelemään kallioille. Mättäät sulkevat sisäänsä uumenia maan syvyyksiin, kalliolohkareen elävät paljastaen uusia käytäviä maahisten käytäviin. Keväällä loitsut saavat uuden soinnun, niiden takova rytmi varistaa kuivuneet neulaset männyistä ja nostaa tervan väkevänä niiden runkoihin. Mahla herää eloon ja syöksyy koivussa kohti oksia, singoten hiirenkorvat ympäri ruskeaa maaperää. Mädäntyneen maan tuoksu katoaa tuulen puskiessa kevään raikkauden tilalle. Karhut venyttelevät ja teroittavat kynsiään: on aika herätä ja lähteä verryttelemään viikinkien kanssa.
20130420110817-IMG_6146_small
Highland Park Loki on väärältä maalta saapuva tulokas. Se ylitti vuolaan virran ja aavat meret, vältti upotuksen pyörteeseen ja saapui perille leveä hymy kasvoillaan lohikäärmelaivan kokassa. Loki, kuten Thorkin, on Highland Parkin jumalsarjan kulmakivi. Aivan upea ajatus tislaamolta ja nimistä sekä tyylistä tulee kyllä jo paljon pinnoja. Ainoa vain, että on vähän arvokkaan puoleista tämä lysti. 15YO harvoin maksaa tätä luokkaa mitä hinnoista liikkuu tietoja. Maistiaisella pääsee onneksi ottamaan miekasta tuntumaa.
Jumalsarjaa ajaa tislaamolla ajatus, että jokainen näistä viskeistä ottaisi piirteitä esikuviltaan. Thor oli väkevä ja vahva, Loki taas kieroileva, muotoaan muuttava, pettävä ja monikasvoinen velho. Upea tarina ja herättää mielikuvituksen sopivasti.
Öljyt kiertävät lasia kuin itsestään. Ne muuttuvat, elävät, kiemurtelevat ja nauravat. Tuoksu on monipuolinen, miellyttävä ja hedelmäisen raikas. Aika mainio kokemus. Makeutta, vähän savun henkäystä, pohjoista, merta, metsää ja virnuilua.
Maku on ensin kuin tikarilla selkään puukoitettu. Siinä veristä terää katsellessa voi nauttia mausteisesta kokemuksesta joka kerta toisensa jälkeen upottaa miekkaa suojaamattomaan vatsaan. Alun shokin jälkeen Loki muuttaa jälleen muotoaan ja herättää sinut kedolta, jossa käy lempeä tuuli ja nymfit tanssivat lähellä kesäisessä auringonpaisteessa. Toisella maistamisella tikarit väistyvät ja kielen valtaa mausteinen sekä savuinen kokemus. Ärhäkkää, luonteikasta ja monikasvoista mutta nymfejä voi katsella edelleen ja nauttia tästä elämän vedestä kokonaisvaltaisesti.
Loki on kyllä monitahoinen. Riippuen naamarista ja viitasta, tässä on murhaajaa sekä viettelijää, sotilasta ja piileskelijää. Loki jallittaa sinut korttipelissä vaikka käytössä ei olisi kuin kaksi korttia.
Täytyy sanoa, että Loki on onnistunut viski. Hinta-laatu herättää keskustelua, mutta lahjaksi aivan täydellinen. Upea paketti, maistuva juoma. Ei kuitenkaan kuninkaansaleihin vaan jätetään tämäkin enemmän metsän puolelle. Siksi tämä onkin maistuvin Highland Park, mitä minulle on tullut eteen!

5 comments:

 1. Hieno kuva, niin kuin yleensäkin täällä blogissasi. Mielenkiinnosta kyselen, että millä kalustolla kuvaat?

  ReplyDelete
 2. Kiitos!
  Canon 5D mk II on runkona. Linsseinä useimmiten 50/1.4 tai 135/2.

  ReplyDelete
 3. Oletko Thoria maistanut? Miten vertaisit tähän?

  ReplyDelete
 4. Thor on jäänyt kerran baarimaistelun asteelle. Muistelen, että Thor oli aika hyökkäävä ja päällekäyvä sekä yhden lyönnin jumala. Loki on paljon viekkaampi ja älykkäämpi sekä moniulotteisempi.

  ReplyDelete
 5. Ilmankos, tuolla kalustolla jo tulee taitavissa käsissä hyvää jälkeä!

  ReplyDelete