Saturday, December 3, 2011

Bunnahabhain 9YO Old Malt Cask Advance Sample

Jos tämän viskin kanssa menisi suoraan asiaan. Kyseessä on sattumalöytö Tampereen Stockan Alkosta ja ihan mielenkiintoinen viski on kyseessä. Old Malt Cask on tunnettu laadustaan mutta tämä tulee jo koettujen maisteluiden perusteella jakamaan mielipiteitä.
20111120151543-IMG_8799_smallBunnahabhain on yleisesti ottaen kevyesti turpeinen/savuinen viski verrattuna muihin saaren tuotteisiin. Nyt OMC on pistänyt tätä viskiä kypsymään Sherry-tynnyreihin ja on saanut aikaan hyvin vahvan Sherryn vaikutuksen tähän erään (yksi tynnyri).
Tuoksussa ensimmäisenä tulee esiin juuri vahva Sherryn tuoksu. Tässä ei ole sijaa millekään muulle oikeastaan. Kyllä tämä viskiltä tuoksuu, siitä ei ole epäilystäkään, mutta vahva Sherry on vallitsevampi kuin missään muussa mitä muistan.
Maussa se ei jää yhtään vähempää taustalle. Sherryn makeus hyökkii kielelle ja suuhun äärimmäisen vahvasti. Viski on makea, eikä lainkaan totutun karu. Ja tämä on se, mikä tulee jakamaan ajatuksia. Itse pidän tätä erikoisena vaihteluna ja ihan miellyttävänä kokemuksena. Lähes tynnyrivahvuisena (50%) luonne tulee aika vahvasti esiin.
Ei tätä kovin paljoa kerralla maistele, sen verran imelä tuo maku on ja Sherry peittää lähes kaiken taakseen. Aika rohkea veto OMC:ltä, mutta arvostan sitä että näitä kokeillaan. Kierolla tavalla tykkään tästä viskistä spesialiteettinä. Tästä saa hyvin keskusteltavaa maisteluihin kyllä, koska tämä ei kyllä jää myöskään jalkoihin muille vahvan makunsa vuoksi.
Koska pullo on pieni (20cl) kannattaa tämä ehdottomasti hankkia ja maistaa, ellei nyt Sherry ole itselleen täysin ei-ei. Vaihtelua tämä ainakin antaa ja ihan uuden näkökulman Bunnahabhainiin. Täysikokoista pulloa en ostaisi, koska eräskin maistelija kuvasti tätä niinkin mairittelevasti kuin ‘vanhan naisen hajuvesi’. Kieltämättä, loppuvaiheessa tuo alkaa tulla häiritsevästi esiin. Kokemus se on tämäkin, vaikkei nyt olekaan niin Islayn oloinen kuin luulisi.

No comments:

Post a Comment