Friday, December 23, 2011

Hyvää jouluntaikaa ja hyviä savuja!

20101224105208-IMG_0910_small

Toivottelen blogini lukijoille oikein rauhallista ja maistuvaa joulunaikaa!

Makuja on kerääntynyt tännekin sitten elokuun oikein mukavasti, toivottavasti näistä on ollut apuja kun olette juomia valinneet itsellenne kokeiltavaksi tai lahjaksi. Muutamia artikkeleita on vielä varastossa, ja kirjoituslistalla on mm. Elements of Islay Kh1 (Kilchoman) ja Port Askaig 19. Mainioita viskejä molemmat!

Väärän maan (ei Islaylta) viskejä heittelen sekaan aina silloin tällöin. Sen mitä on maistellessa havainnut, on kontrastin tarve. Jos koko sarja on vain kovan luokan kanuunoita, ei osaa välttämättä arvostaa sitä kuinka loistavia myös ne sarjan alkupään viskit ovat. Makuja on hyvä vaihdella maisteluissa ja aina välillä maistaa jotain jolla ei olisi mitään lukua maistelusarjassa (esim. Laphroaig 10YO perus).

20111120135745-IMG_8696_small

Työpaikan pikkujouluissa maisteltiin (ja vähän juotiinkin) viskejä: Kilchoman 2011 Spring, Ileach, Bruichladdich 3D3, Ardbeg Alligator ja Port Charlotte PC9. Sarjana aika tykki, mutta kerran pääsin valitsemaan halusin tuoda esille makuja joista minä pidän. Seassa savua, turvetta, monimuotoisuutta ja ihan vain karua Lappia. Se mitä tuosta sarjasta puuttui, oli Kilchomania lukuunottamatta, kevyemmät maut. Kontrasti syntyi aika pitkälti eri makutyyleistä, mutta eipä ollut ihan tavallinen maistelutilaisuuskaan. Se, mikä oli hienoa, oli nähdä kuinka useilla maistelijoilla heräsi kiinnostusta tämän tyyppisiin viskeihin. Muutama oli joukossa, jota ei noilla ihan viskien maistelijoiksi pystytty käännyttämään – olisi pitänyt olla jotain todella pehmeää juomaa mukana.

Ensi vuonna odottelen erityisesti ilmestyväksi Port Charlottea, Octomore 4.2:ta ja Black Art III:sta. Ardbeg Supernovasta  ei tainnut ilmestyä vuoden 2011 versiota. Tiettyjä huhuja on liikkeellä, että seuraava Supernova tulisi vasta 2013. Mutta tuskinpa Ardbeg jättää jotain tuomatta markkinoille – sen verran kovaa on ollut kysyntä Alligatorinkin kanssa.

Päivän vinkkinä, kun vilkaisin eilen Alkon tilauslistaa, on Kilchomanit. Alkossa on tilattavissa 2010-vuoden versio (Summer tai Winter, en muista nyt kumpi), Spring 2011 ja Inaugural Edition. Viimeksi mainittu on ‘hiukan’ hinnakas, mutta mainio viski kylläkin riippuen siitä mitä hakee. Kaikki noista ovat 3v iältään.

Ei muuta kuin rauhoitutaan tämän vuodenajan viettoon ja juhlistetaan sitä maistelemalla savuisia viskejä!

No comments:

Post a Comment