Monday, December 5, 2011

Glen Garioch 12YO & Springbank 14YO Sherry Oloroso

Hiukan hypätään savuisista maista näiden kahden kohdalla syrjään. Sain maisteltavakseni otsikon mukaisia viskejä. Näistä lyhyesti tänne blogiin pari juttua niistä.

20111120152022-IMG_8812_small

Glen Garioch 12YO tuoksuu lasissa aika vahvasti, jopa yllättävän vahvasti Highlanderiksi. Sen kypsytys on tehty Bourbon & Sherry –tynnyreissä, joiden sekoitus on ihan miellyttävän oloinen. Tuoksussa on makeutta selkeästi havaittavissa.

Maku on makea, mutta varsin luonteikkaan rapsakka. Tämä viski ei laita minua mihinkään matkalle pohjoiseen, mutta sen verran tässä on meininkiä ettei tämä ehkä ihan kepeisiin kesäviskeihin tipu. Ei pahaa, mutta maku on enemmänkin viimeistelemätön kuin hienostunut. Harmi vain että savu puuttuu, koska nyt tästä jää selkeästi jotain pois. Maussa on selkeästi bourbonin tuomaa vanilijaa. Makea viski.

Mutta on hyvä maistella viskejä välillä muualtakin, kuin vain Islayltä. Pysyypähän mieli virkeänä ja kontrastit mielessä. Ja osaa arvostaa sitä Islayn tunnusomaista makua entistä enemmän!

20111204123643-IMG_8865_small

Springbank 14YO (55.3%, 1997, Single Cask: 570 pulloa) on hiukan toista maata. Samoin tein lasissa tämä viski hyökkää kasvoille kuin villikissa. Tästä voi aavistaa heti, että tähän on upotettu luonnetta ja ärhäkkyyttä. Tuoksu on aivan omanlaisensa, mitä tähän mennessä olen saanut eteeni. Ei hassumpaa lainkaan. Vaatii vähän totuttautumista mutta jatketaanpa maistamisella kun öljyisyys ja värikin miellyttävät!

Maku on sherryinen (Oloroso-sherrytynnyrillä on tässä osansa) mutta kuitenkin lopputulos on miellyttävä. Makea, mutta savuisuutta löytyy hyppysellinen. Tunkkainen, mutta hedelmäinen. Mausteisuutta on myös havaittavissa. Kieltämättä hyvin erikoinen maku. Erittäin mukava viski, huomioiden sen ettei tämä ole saarelta. Monisyinen tuttavuus, joka sopii hyvin sellaiselle joka on viskejä kohdannut aikaisemminkin.

Jälkimaku pysyy suussa varsin pitkään, miellyttävästi. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen viski!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.