Tuesday, March 26, 2013

Viskiuutisia: Kilchoman Machir Bay 2013 ja Loch Gorm!

Onhan se välillä kerrottava uutisiakin. Kilchoman on kunnostautunut ja laittanut tynnyreistä pulloihin Machir Bay 2013-version. 2012-versio olikin aivan erinomaista. Nyt uusi versio on vekoitus 4 ja 5 vuotiaita Kilchomanin viskejä (ex bourbon-tynnyreissä maanneet) ja näiden kaveriksi on lisätty 4 vuotiasta Kilchomania joka odotteli maltilliset 4 viikkoa Oloroso-sherrytynnyreissä makua saadakseen. Tätä todellakin odottaa mielellään.

Loch Gorm on sen sijaan uusi tulokas Kilchomanilta. Se on eräänlaista jatkoa viime vuonna ilmestyneeseen Sherry-versioon (joka oli muuten hyvää, kun pääsin maistamaan!) joten odotukset ovat tämänkin osalta kovat. Tämän pitäisi tulla saataville 8.4.2013 joten aivan kohtapuoleen. Erä on 10 000 pulloa, joten aivan jokaisesta kaupasta ei välttämättä omaa kappaletta löydä. Kilchoman aikoo julkaista Loch Gormia aina sopivin väliajoin kypsempänä versiona, joten tämänkin kehittymiselle on odotettavissa jatkumo. Loch Gorm on Kilchomania, joka on saanut kypsyä ex-Oloroso Sherry tynnyreissä (butts, vajaat 500litraiset) rauhassa koko reilun viiden vuoden ajan. Lisäksi Gorm on käynyt makoilemassa kuuden viikon ajan vähän pienemmissä ex-Oloroso Sherry-tynnyreissä (hogshead, vajaat 240 litrainen)  saadakseen lisää luonnetta. Luvataan savua ja mausteista luonnetta.

Normaalisti puhdas ex-sherrytynnyrikypsytys ei olisi herättänyt minussa kovin suuria intohimoja, mutta kuten jo mainitsin: viime vuoden Sherry-versio Kilchomanista oli yksinkertaisesti hyvää. Muutenkin Kilchomanin makumaailma kiehtoo itseäni, joten odotan innolla että pääsen tätä elämän vettä maistamaan!

 

Kuvat: Kilchoman Distillery

No comments:

Post a Comment