Tuesday, December 25, 2012

Hyvää Joulua!

20121222134925-IMG_1061_small

Big Peat pistelee tuulemaan kerta kerralta maistuvammalla tynnyrivahvuisella blend-viskillä. Savua ja turvetta löytyy. Vetää vertoja joillekin mallasviskeille, mutta sekoitepuolella ehdottomasti loistavaa. Perusversio ei oikein ole enää niin maistuva, kun nuo tynnyrivahvuiset tuli löydettyä. Jouluinen spesiaaliversio!

20121222135655-IMG_1078_small

Toinen sekoite, mihin olen tykästynyt on Johnnie Walkerin Double Black. Salaisuutena tässä on se, että tästä löytyy Islayn mukavan turpeisia ja savuisia viskejä alkuaineina. Muut Walkerit eivät ole oikein innostaneet, mutta tämä on maistamisen arvoinen.

Tässä vaiheessa suuri kiitos kaikille blogin lukijoille ja oikein miellyttävää ja rauhallista Joulun aikaa sekä mahtavan maistuvaa Uutta Vuotta 2013!

3 comments:

 1. Sen verran pitää kommentoida, että ei ihmekään, että Big Peat vetää vertoja joillekin mallasviskeille, se kun on sellaista. Sekä normaali Big Peat, että tuo jouluversio on Blended Malt Whisky, ei Blended Whisky, toisin kuin esimerkiksi tuo Johnnie Walker Double Black.

  ReplyDelete
 2. Kas, en tiennytkään että blenditkin on rikottu useampaan jaostoon. Kiitos infosta!

  ReplyDelete
 3. Kuten todettua, aina oppii uutta :) Blended Malt Whisky -termistä saamme kiittää SWA:a, joka oli suuressa viisaudessaan sitä mieltä, että aikaisempi Vatted Malt -termi ei ollut tarpeeksi kuvaava. No, eihän se sinänsä ollutkaan, koska kaikki Single Maltitkin, lukuunottamatta single caskejä "vatataan", eli eri tynnyrit sekoitetaan toisiinsa, ennen pullotusta.

  Blended Malt ja Blended Whisky taas menevät iloisesti sekaisin harrastajiltakin, saati sitten ihan normikuluttajilta. Kyse on kuitenkin varsin erilaisista tuotteista, joten luulisi Blended Maltien tuottajien olevan varsin pahoillaan päätöksestä. Taitaa vain olla niin, että Blended Malt Whiskyt ovat sen verran pieni bisnes Blended Whiskyihin verrattuna, että niiden tuottajia (tai viskiharrastajia) ei SWA:ssa ole päätöstä tehdessä paljon kuunneltu...

  ReplyDelete