Saturday, November 26, 2011

Glenmorangie 12YO Quinta Ruban–maistiainen väärält suunnalt

20111022161128-IMG_7787_smallSain käsiini tälläisen pikkupullon ei Islayn viskiä, joten ajattelinpa jakaa samalla teidän kanssanne ajatukset tästä juomasta. Tarkoituksena kuitenkin on, että näitä Highlandereita tms ei täällä tarvitse kovin usein lueskella. Jätetään ylämaalaiset juoksemaan miekkoineen ja fiilistellään silloin niitä enemmän.
Mikä ihmeen Quinta Ruban (46%)? Lyhyesti on otettu Glenmorangien viskiä ja laitettu se kypsymään amerikan valkotammesta tehtyihin tynnyreihin kymmeneksi vuodeksi, jonka jälkeen viimeiset kaksi vuotta on kypsytetty portugalilaisissa (puna)viinitynnyreissä.
Tuoksu ei ole hassumpi. Tammi sekoittuu mukavasti viiniin ja antaa miellyttävän kokonaiselämyksen. Maku on varsin täyteläinen, makeahko, vähän kirpsakka, mausteinen ja .. ei hassumpi lainkaan. Jälkimaku on hiukan suklaisen makea alkuun.
Tämä eroaa selvästi edukseen kepeistä kesäviskeistä kuten Glenlivet tai Glenfiddich. Maku ei ole karu, mutta siinä on vähän luonnettakin mukana. Jälkimaku on karvaanpuoleinen pidemmän päälle.
Mikäli haluaa kokeilla jotain uutta Islayn ulkopuolelta, jotain erilaisempaa, niin kyllä minä tähän kallistuisin kuitenkin. Tässä on tyylikkyyttä, mukavan tasapainoista kokonaisuutta ja ennenkaikkea makuja jotka eivät katoa samantien.

No comments:

Post a Comment