Tuesday, May 22, 2012

Savutonta yötä ilman kuvia

Vaihteeksi hiukan aikaa myös turinoinnille ja epämuodollisille viskivinkeille. Aikaa on mennyt eteenpäin, ja viskejäkin maisteltu, mutta aina ei ole päässyt tarinoimaan niitä blogiin saakka.Nyt en ole viskien luvatussa maassa, vaan maistelen enemmänkin tämän Belgian reissun ajan oluita. Mistä sitä tietää mitä lentokentältä jää kassiin mukaan tuotavaksi…

Belgiassa on enemmän tai vähemmän mielenkiintoinen viski – OWL WHISKY. Se on maultaan varsin laimea verrattuna Octomoreen, mutta monipuolinen verrattuna Teerenpeliin. Aika hunajainen. Kokemus on osoittanut, että tämä viski ei parane kaapissa ollessaan avattuna joten jos tätä löydätte niin unohtakaa pitkän ajan kuluessa maistelu..

Talisker 25 tuli maistettua eräässä iltaravitsemusliikkeessä viime viikolla. Makuelämys on erittäin miellyttävä, vaikkakin tuoksussa on paljon perustavanlaatuista Taliskeria. Kuitenkin, pakko sanoa, että tämä viski jäi mieleen hyvällä ja leveällä maulla. Jälkimaku ei myöskään loppunut kesken.

Balvenie 21 Portwood ei ole myöskään hassumpi. Mukavan pehmeä, luonnetta löytyy, asennettakin. Balvenien Doublewood on mielestäni oikein mukava ei-savuinen viski. Helsingin kentältä olisi voinut ostaa tätä pullon omaksi, mutta lähes 115€ hinta pisti vähän jarruja.. Ei se niin hyvää kuitenkaan ollut että sitä voisi verrata esim. Octomore 4.2:een (tai 4.1.:een!).

Islayn savumaailmasta on tulossa parikin eri kirjoitusta, kunhan ehdin kuvaamaan pullot ja keskittymään artikkeleiden kirjoittamiseen. Kilchoman Machir Bay on suoraan sanoen erinomainen Kilchoman. Siinä on sekoitettu yhteen 3,4 ja 5 vuotiaita Kilchomaneja ja lopputulos on .. hyvä. Black Art III päätyi myös maistelulistalleni, mutta tämä vaatii vähän sulattelua. Sanottakoon näin, että ensi maistelun pohjalta en ole vakuuttunut. Koska Black Art II on niin loistava viski (ja mystinen!) annan vielä sen veljelle aikaa tekeytyä pullossa ennenkuin kirjoittelen siitä artikkelia enempää. Sanotaan vain, että Sherry on siinä vahvasti edustettuna. Mystiikka saattoi kadota prosessissa, mutta ei vielä heitetä pulloa pois vaan annetaan sille aikaa.

Octomore 5 on kuulemma tulossa kesällä..

No comments:

Post a Comment